Світова ціна нафти встановила новий рекорд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Світова ціна нафти встановила новий рекорд

Енергетика
155
За підсумками торгів 12 вересня ц.р. у Нью-Йорку на New York Mercantile Exchange ціна нафтового ф'ючерса Light Sweet склала 79,91 дол./барр., що є новим історичним максимумом. Light Sweet додала в ціні на 1,68 дол. у порівнянні з 78,23 дол./барр., зафіксованими вдень раніше.
Крім того, у Лондоні на InterContinental Exchange Futures значно підвищилися котирування ф'ючерса Brent, склавши 77,68 (+1,30) дол./барр.
Новий стрибок цін відбувся після оприлюднення американським Міністерством енергетики даних про зниження запасів нафти в США.
Комерційні запаси нафти в країні на минулому тижні скоротилися відразу на 7,1 млн барелів, а запаси бензину зменшилися на 700 тис. барелів. Експерти передбачали скорочення запасів углеводневої сировини в США, однак не припускали, що воно буде настільки значним.
У цьому зв'язку підсилилися побоювання, що підвищення видобутку Організації країн - експортерів нафти (ОПЕК) на 500 тис. барр./доба, про яке картель оголосив 11 вересня ц.р., буде недостатнім для забезпечення попиту з боку нафтопереробних підприємств.
Новий максимум нафтовидобутку почне діяти з 1 листопада ц.р.: обсяг виробленої сировини складе 27,2 млн барр./доба. Раніше погоджений обсяг видобутку складав 25,8 млн барр./доба, однак більшість країн його не дотримували, і виробництво сировини досягало 26,7 млн барр./доба
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас