ЄС закликає Росію вести більш позитивну зовнішню політику — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС закликає Росію вести більш позитивну зовнішню політику

122
Єврокомісар з зовнішніх зв'язків і європейської політики сусідства Беніта Ферреро-Вальднер висловилася за проведення Росією "більш позитивної" зовнішньої політики.
"У той час як Росія могла б випливати більше позитивної політики, ніхто з нас не повинен забувати, як глибоко взаємозалежні наші економіки й суспільства", - цитує прес-служба Єврокомісії виступ єврокомісара перед членами комітету Європарламенту по міжнародних справах.
Ферреро-Вальднер наголосила при цьому, що Росія "залишається стратегічним партнером" для Євросоюзу.
"Основним моментом є те, що ми в остаточному підсумку розділяємо загальні стратегічні цілі й нам необхідно знайти загальні точки зору, що ґрунтуються на взаємному інтересі", - відзначила єврокомісар.
Вона вказала на необхідність того, щоб ЄС і Росія виходили з принципу взаємності й не тільки в сфері співробітництва в енергетику.
Ми залишаємося прихильні якомога швидше почати переговори по проекті нової угоди, що замінить угоду про партнерство й співробітництво (РФ-ЕС), а також продовжити наші зусилля по прив'язуванню Росії до домовленостей, що ґрунтується на правилах - звідси важливість її вступу до СОТ", - уклала Ферреро-Вальднер.
Термін нині діючої угоди про партнерство та співробітництво ЕС-РФ витікає 1 грудня нинішнього року.
Вето на початок переговорів за новою згодою з Євросоюзом наклала Польща, що жадає від Росії зняти ембарго на постачання польської сільгосппродукції й ратифікувати європейську Енергетичну хартію.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас