Кабмін вважає не обов'язковими для виконання соціальні ініціативи Ющенка при розробці держбюджету-2008 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін вважає не обов'язковими для виконання соціальні ініціативи Ющенка при розробці держбюджету-2008

Казна та Політика
115
Кабінет Міністрів вважає не обов'язковими для виконання соціальні ініціативи Президента Віктора Ющенка при розробці державного бюджету на 2008 рік.
Про це Українським Новинам повідомила прес-служба Кабміну.
Кабмін заявляє, що він враховував і буде враховувати конструктивні пропозиції в ході підготовки проекту держбюджету-2008.
При цьому уряд відмовляється враховувати ультиматуми й передвиборні нападки.
"Ні Конституція України, ні Бюджетний кодекс, ні закони України не передбачають такої норми, як "соціальні ініціативи Президента України", а також не містять права Президента ультимативно вимагати введення в бюджет яких-небудь норм", - сказано в заяві.
Кабмін також нагадує, що відповідно до статті 116 Конституції виключно уряд уповноважений розробляти проект закону про держбюджет і забезпечувати виконання затвердженого Верховною Радою держбюджету.
При цьому Кабмін заявляє, що закладені ним у проект бюджету-2008 соціальні гарантії ширші й глибші, ніж соціальні ініціативи Президента.
"Соціальні ініціативи Президента України не підкріплені реальними ресурсами економіки й становлять реальну загрозу виникнення дисбалансу бюджету й порушення макроекономічної стабільності", - сказано в заяві.
Крім цього, уряд вважає, що виконання соціальних ініціатив Президента призведе до збільшення інфляції на 6,8 процентних пункти понад прогноз Кабміну.
"Єдиним додатковим джерелом фінансування, за пропозиціями Секретаріату Президента України, є штучне завищення номінального ВВП на 2008 рік. Завищення виключно за рахунок волюнтаристичного підвищення дефлятора ВВП, тобто збільшення інфляції на 6,8 процентних пункту понад урядовий прогноз", - заявляє Кабмін.
Уряд також заявляє, що бюджет держави не може бути заручником виборчих процесів.
Як повідомляло агентство, Секретаріат Президента констатує, що Кабінет Міністрів не повною мірою врахував соціальні ініціативи Президента при розробці державного бюджету на 2008 рік.
Ющенко доручив Кабінету Міністрів урахувати його соціальні ініціативи при розробці державного бюджету на 2008 рік.
Раніше Ющенко презентував серію соціальних ініціатив, серед яких підвищення мінімальної зарплати до 500 гривень із 1 січня 2008 року.
Ющенко заявляє, що не схвалить державний бюджет на 2008 рік, якщо в ньому не буде враховано його пропозиції.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас