Бойко: Різкого підвищення цін на енергоносії для України не буде — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бойко: Різкого підвищення цін на енергоносії для України не буде

Енергетика
177
Різкого підвищення цін на імпортований в Україну природний газ і нафтопродукти не буде, запевняє міністр палива й енергетики Юрій Бойко.
"Різкого стрибка і будь-яких сенсаций, ніякого підвищення не буде", - сказав він в інтерв'ю радіо "Свобода", відзначивши, що "половина газу, а це 30 мільярдів кубометрів, є в наших сховищах".
"Якщо і будуть які-небудь коливання в ціні, те, маючи цей відносно дешевий газ, ми забезпечимо стабільність і прогнозовану ціну на наступний рік", - упевнений Бойко.
У той же час він не назвав приблизної ціни на імпортований газ на наступний рік.
"Переговори тривають. Головне, що нам, я вважаю, удасться втримувати ціну на туркменський газ на рівні 100 доларів (за 1 тис. куб. м). Це головне, тому що з 55 мільярдів кубів імпортованого газу 40 млрд цього року буде туркменський, а 15 млрд - наполовину узбецький і казахський. У них ніяких очікувань про підвищення не буде", - відзначив Бойко.
"Сьогодні ми можемо говорити тільки про формулу ціни, що є дуже прозорою: 100 доларів коштує туркменський газ на кордоні Туркменістан-Узбекистан й 30 доларів - транспортування цього газу в нашу країну", - підкреслив міністр.
Ціна на імпортований в Україну природний газ із 1 січня 2007 року зросла майже на 37% - до $130 за 1 тис. куб. м (протягом 2006 року ціна втримувалася на рівні $95 за 1 тис. куб. м). Причина такого подорожчання - підвищення ціни на туркменський газ із $65 до $100 за 1 тис. куб. м, на яке торік погодилося ВАТ "Газпром" (РФ).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас