Кабмін звинувачує Ющенка у свідомому зриві наповнення держбюджету-2008 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін звинувачує Ющенка у свідомому зриві наповнення держбюджету-2008

Фондовий ринок
106
Кабінет Міністрів звинувачує Президента Віктора Ющенка у свідомому зриві наповнення державного бюджету на 2008 рік у зв'язку з призупиненням затверджених Кабміном умов конкурсу з приватизації Одеського припортового заводу (ОПЗ, Одеська область).
Про це Українським Новинам повідомила прес-служба Кабміну.
При цьому уряд заявляє, що Президент сам неодноразово в письмовому вигляді вимагав від Кабміну виконання плану надходжень від приватизації, і, зокрема, наполягав на приватизації Одеського припортового заводу.
Кабмін вважає, що, призупинивши приватизацію заводу, Президент знехтував своєю частиною відповідальності за виконання закону "Про державний бюджет України на 2007 рік", у якому доходи від приватизації становлять більшу частину.
Крім цього, Кабмін заявляє, що призупинення приватизації ускладнює практичне виконання доходної частини бюджету, створює ризик для безперебійної виплати підвищених зарплат, пенсій, соціальної допомоги, компенсацій і дотацій.
"Свідомо створює загрозу для виконання бюджету й в 2008 році, оскільки знає, що за процедурними причинами продаж акцій ВАТ "Одеський припортовий завод" може не завершитися цього року", - сказано в заяві.
Уряд також нагадує, що, призупинивши приватизацію, Ющенко посилає негативний сигнал інвесторам, сприяння яким сам же визначив пріоритетом діяльності уряду й Президента.
При цьому Кабмін наполягає на тому, що затвердив умови максимально прозорого й конкурентного продажу пакету акцій.
А умови конкурсу, на думку уряду, гарантували прихід стратегічного інвестора, який би забезпечив завод сировиною, мав би ресурси для технічної, економічної й екологічної модернізації виробництва.
Тому Кабмін розцінює дії Президента як продовження блокування діяльності уряду з метою сприяння опонентам діючого Кабміну у виборчій кампанії.
Кабмін закликає Ющенка повернутися до конструктивного співробітництва в актуальних питаннях життєдіяльності країни.
Як повідомляло агентство, 12 вересня Ющенко призупинив затверджені Кабміном умови конкурсу з приватизації ОПЗ.
15 серпня ФДМУ виставив на продаж 99,5% акцій ОПЗ.
8 серпня Кабмін затвердив умови приватизації заводу.
На початку квітня Кабмін доручив ФДМУ продати 100% ОПЗ до жовтня, з них до 0,5% буде спрямовано для пільгового продажу співробітникам підприємства, інше планується виставити на конкурс із елементами аукціону.
26 січня Ющенко схвалив приватизацію ОПЗ.
2006 ОПЗ закінчив із прибутком 236,7 млн. гривень, збільшивши чистий дохід на 6,31%, або на 111,561 млн. гривень до 1 878,533 млн. гривень.
Одеський припортовий завод - 2-й за величиною виробник аміаку й карбаміду в Україні, він повністю перебуває в державній власності.
Завод спеціалізується на виробництві аміаку й карбаміду, перевантаженні хімічної продукції, яка надходить із країн СНД на експорт.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас