Україна посяде перше місце серез країн-виробників електроенергії в Єропі , якщо пом'якшить інвестклімат — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна посяде перше місце серез країн-виробників електроенергії в Єропі , якщо пом'якшить інвестклімат

Енергетика
267
Україна зможе зайняти лідируючі позиції серед європейських виробників електроніки, якщо керівництво країни вживе заходів щодо пом'якшенн інвестиційного клімату.
Таку думку висловив генеральний директор Jabil Circuit Ukraine Філіп Костемаль на прес-конференції, присвяченій відкриттю компанією з виробництва електроніки заводу в Ужгороді.
"Ми вважаємо, що майбутнє за виробництвом електроніки в Європі, а не в будь-якій іншій країні світу і флагманом у цьому стане Україна. Все залежить від того, на скільки швидко українських урядів зможе зреагувати на нестаток інвесторів і створити необхідні умови", - відзначив він.
Як повідомлялося, корпорація Jabil Circuit 12 вересня відкрила завод з виробництва електроніки в с.Розивка (Закарпатська обл.).
У листопаді 2006 року керівництво Jabil Circuit Ukraine Костемаль заявляло про плани протягом двох-трьох років інвестувати в будівництво двох черг заводу з виробництва електроніки не менш $80 млн, однак інвестиції в другу чергу (близько $40 млн) будуть можливі у випадку повернення інвесторам податкових і митних пільг, які раніше передбачали спеціальні економічні зони (СЕЗ) і території пріоритетного розвитку (ТПР).
Компанія також має намір повністю реекспортувати свою продукцію.
Jabil Circuit Ukraine провадить електронну продукцію в СЕЗ "Закарпаття" з 2004 року, де в цей час працюють 900 чол. На новому заводі площею 26 тис. кв. м планується створити додатково 1500 робочих місць.
Корпорація Jabil Circuit (штаб квартира - Санкт-Петербург, штат Флорида, США), заснована 40 років тому, є контрактним виробником електроніки, що надає послуги дизайну, виробництва і зборки електронних виробів та їх гарантійного обслуговування. Працює в різних галузях, зокрема, в аерокосмічній та оборонній промисловості, автоелектроніки, побутової техніки, медичного обладнання, комп'ютерної техніки, виробничого обладнання.
Замовниками корпорації є всесвітньо відомі виробники електроніки, зокрема, власники торговельних марок Hewlett Packard, Nokia, Philips.
На підприємствах Jabil Circuit в 20 країнах світу працює понад 100 тис. чоловік.
Jabil Circuit в 2006 фінансовому році реалізувала продукцію на $10,3 млрд - на 36% більше, ніж в 2005 фінансовому році, що дозволило їй увійти в трійку найбільших компаній, що надають послуги контрактного виробництва електронних виробів.
Пільговий податковий режим для СНЗ і ТПР в Україні було відмінено у квітні 2005 року і частково відновлено у листопаді 2005 року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас