Українці в цілому задоволені своїм співробітництвом з банками — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українці в цілому задоволені своїм співробітництвом з банками

265
Українці в цілому задоволені співробітництвом з банками: найбільший відсоток таких клієнтів у Промівестбанку, Райффайзен Банку Аваль, Правекс-банка (все - Київ) і Приватбанку (Дніпропетровськ), повідомила компанія TNSUkraine з посиланням на результати відповідного дослідження, проведеного у квітні 2007 року.
У повідомленні компанії вказується, що найбільша кількість опитаних заявили, що користуються послугами Приватбанку (40,8%) і Ощадбанку (38,2%). Далі випливають Райффайзен Банк Аваль (21,3%), Промінвестбанк (6,7%), Правекс-банк (6,6%), Укрсоцбанк (6,5%) і Надра Банк (6,4%).
"Серед клієнтів основних українських банків, зазначених вище, у середньому 78% скоріше задоволені своїм співробітництвом з банками. Разом з тим присутні певні розходження між рівнем задоволеності серед клієнтів різних банків. Найбільший відсоток клієнтів, задоволених співробітництвом з банком, серед клієнтів Промівестбанку, Райффайзен Банку Аваль, Приватбанку та Правекс-банку. Найменша кількість - серед клієнтів Ощадбанку", - відзначається в повідомленні TNSUkraine.
Відповідно до дослідження, на показники задоволеності не впливає те, який саме капітал у банку - вітчизняний або іноземний. При цьому більшість українців (69,3%) навіть не володіють інформацією щодо того, які з українських банків перемінили вітчизняного власника на закордонного. "На питання, які банки протягом останніх двох років були придбані іноземними інвесторами, близько чверті опитаних (23,5%) назвали банк "Аваль", щодо ж інших банків, таких як Укрсіббанк, ТАС-комерцбанк, SEB (колишній "Ажіо") більшість населення просто не знає про самий факт придбання цих фінансових організацій", - відзначається в повідомленні.
Дослідження також показали, що зміна власників банків не веде до зміни відносини до кредитно-фінансових установ. "Це може свідчити про те, що відношення до банок і задоволеність від співробітництва з ними в меншому ступені залежать від того, який саме капітал - вітчизняний або іноземний - володіє банком", - відзначається в повідомленні.
TNSUkraine - мережне маркетингове агентство, що спеціалізується в галузі маркетингових досліджень і входить у міжнародну групу компаній TNS із центральним офісом у Лондоні. Україна - одна з 70 країн, де працює TNS.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас