Економіка перебуває під впливом ситуації на ринку житла і кредитів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Економіка перебуває під впливом ситуації на ринку житла і кредитів

Казна та Політика
696
Глава Федерального резервного банку Сан-Франциско Джанет Йеллен заявила, що економіка перебуває під тиском з боку нестабільної ситуації на кредитному ринку і у сфері нерухомості, повідомило агентство Bloomberg.
"Критично важливо мати завбачливий підхід - оцінюючий вплив недавніх подій на прогноз, і, що важливо, ризики для цього прогнозу", - заявила вона на конференції в Сан-Франциско в понеділок.
Зниження вартості житла і зростаюче безробіття можуть стати причиною істотних ризиків для споживчих витрат, додала Дж.Йеллен.
Вона не дала прямої вказівки на можливість зниження процентних ставок, але відзначила, що інвестори підвищили котирування ф'ючерсів на таку дію з боку Федеральної резервної системи.
"Я бачу істотний тиск, заснований на недавніх даних, що показують подальше ослаблення в житловому секторі і жорсткість на фінансових ринках", - сказала глава ФРБ Сан-Франциско.
Трейдери і економісти вважаєть, що американський центробанк знизить базову процентну ставку до або на засіданні 18 вересня. Виходячи з котирувань ф'ючерсів на розмір базової процентної ставки в США, у цей час 56% трейдерів очікують її зниження на 1 процентний пункт, до 4,25% річних, до кінця поточного року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас