В Києві створюється електронна база технічних паспортів житлових будинків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Києві створюється електронна база технічних паспортів житлових будинків

Нерухомість
502
Як повідомила прес-служба Київської міської державної адміністрації (КМДА), на розширеному засіданні колегії КДМА в п'ятницю був представлений електронний варіант паспорту технічного стану житлового будинку.
За дорученням київського міського голови Леоніда Черновецького, такі паспорти були підготовлені експлуатуючими організаціями всіх 10 районів міста і передані для узагальнення в Головне управління зв'язку, інформатизації та захисти інформації.
Відповідні матеріали будуть внесені до бази даних Служби допомоги мера киянам "Call-центр" і згодом будуть оприлюднені в Інтернеті для забезпечення вільного доступу жителів, чиї побажання щодо наступного ремонту або реконструкції своїх будинків профільні служби обов'язково будуть ураховувати.
За інформацією начальника Головного управління житлового господарства Володимира Стороженко, у столиці вже готові 9 тис. 50 паспортів будинків, які перебувають на обслуговуванні і балансі районних комунальних підприємств житлово-комунального господарства. Завдяки таким паспортам можна довідатися про загальну характеристику будинку, стан його фасадів, перекриттів, внутрішньобудинкових мереж, електроустаткування, сходових кліток, ліфтів, газового господарства і навіть прибудинкової території. Ці дані будуть ураховувати при формуванні програми "Твій будинок, твій двір", де будуть вказувати конкретні адреси і необхідні ремонтні роботи.
Усього в Києві 10 тис. 368 житлових будинків. З них 7 тис.892 перебувають на обслуговуванні або балансі районних комунальних підприємств ЖКГ, 982 - житлово-будівельних комбінатів, 41 - об'єднань співвласників багатоквартирних будинків і 678 – відомчих.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас