Шредер: Будь-яка держава має право захищати свої інтереси в енергетиці і ВПК — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Шредер: Будь-яка держава має право захищати свої інтереси в енергетиці і ВПК

Енергетика
108
Екс-канцлер Німеччини Герхард Шредер вважає, що держава має право обмежувати участь іноземних інвестицій у військово-промисловому комплексі (ВПК) і енергетику.
Таку думку він висловив на презентації у Москві своєї книги "Рішення. Моє життя в політиці".
Коли Норвегія активно підтримує компанії Norsk Gidro і Statoil і держава при цьому говорить, що хоче одержати дві третини голосів у цих компаніях, то ЗМІ пишуть, що це добре, що держава може контролювати енергетикові, привів приклад Шредер.
"А коли в інших країнах, у тому числі і в Росії, відбувається те ж саме, то багато хто починають говорити, що це погано. Я вважаю це неправильним", - підкреслив він.
Говорячи про можливості субсидування в економіці, він відзначив, що субсидовані галузі пручаються інноваціям, розраховуючи, що якщо вони "щось зроблять не так, то держава за них заступиться".
У той же час екс-канцлер підкреслив, що Німеччина "більше всіх у світі залежить від експорту". Понад 30% видів продукції Німеччини йде на експорт, тому нелогічно, що Німеччина буде виступати проти експорту, сказав він.
"Я не проти, що іноземний капітал буде брати участь в економіці Німеччини. Вважаю, що іноземні інвестиції впливають на розвиток економіки", - вважає він.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас