Україна домовилася про вартість експортованої в Білорусь електроенергії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна домовилася про вартість експортованої в Білорусь електроенергії

Енергетика
226
Україна домовилася з Білоруссю про вартість експортованої в цю країну електроенергії.
Про це на прес-конференції повідомив міністр палива й енергетики Юрій Бойко.
"Ми порозумілися з білоруськими партнерами в частині ціни ... ми вийшли на ту ж формулу ціни, що існує в Російській Федерації", - зазначив Бойко.
Він додав, що також досягнуто домовленість із Литвою про можливі поставки туди електроенергії транзитом через Білорусь, якщо буде потреба.
Також Бойко додав, що Україна буде твердо відстоювати позиції, згідно з якими ціна на експорт електроенергії в Молдову не може бути нижчою ціни на електроенергію на внутрішньому ринку.
"Ми не збираємося заробляти на Молдові, але ми й не маємо наміру субсидіювати Молдову за рахунок вітчизняних споживачів", - сказав Бойко.
Зі слів президента державного підприємства зовнішньоекономічної діяльності "Укрінтеренерго" Миколи Пашкевича, вартість експортної електроенергії для Білорусі буде становити не менш 4,7 центи/кВт-годин.
"У Росії сьогодні теж відбулося різке зростання ціни на електроенергію й потрібно розуміти, що ця ціна десь лежить в одній площині", - сказав Пашкевич.
Він також повідомив, що в середу, 29 серпня, у Мінську українська делегація проведе переговори щодо поновлення експорту електроенергії.
Як повідомляло агентство, наприкінці червня Державне підприємство зовнішньоекономічної діяльності "Укрінтеренерго" призупинило експорт електроенергії в Білорусь.
Раніше Україна й Білорусь домовилися про експорт 1,5 млрд. кВт-годин української електроенергії в січні-червні 2007 року.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас