Чистий прибуток і продажі Gaz de France SA знизився на 11% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чистий прибуток і продажі Gaz de France SA знизився на 11%

Енергетика
60
Чистий прибуток французької газової компанії Gaz de France SA у першому півріччі 2007 р. знизився на 11% - до 1,51 млрд євро в порівнянні з 1,7 млрд євро, отриманими за аналогічний період роком раніше. Про це говориться в опублікованому сьогодні фінансовому звіті компанії.
Обсяг продажів компанії за першу половину 2007 р. також знизився на 11% і склав 13,78 млрд євро проти 15,42 млрд євро роком раніше.
Операційний прибуток за звітний період склав 2,33 млрд євро, що на 8,7% нижче аналогічного показника за перше півріччя 2006 р., зафіксованого на рівні 2,55 млрд євро.
Варто відзначити, що повідомлення про зниження чистого прибутку Gaz de France з'явилося на тлі невеликого скандалу, пов'язаного з виниклими затрудненнями в здійсненні угоди про злиття французької компанії із франко-бельгійської Suez. У деяких західних ЗМІ з'явилися повідомлення про нібито направлений президентові Франції Ныколя Саркозі ультиматумі, у якому Suez заявляла, що готова розірвати угоду, якщо до кінця цього тижня не буде досягнуто згоди із французьким урядом. Однак пізніше Suez спростувала наявність подібного листа.
Gaz de France - провідна європейська державна паливно-енергетична компанія. Основна сфера діяльності - транспортування і реалізація природного газу. У компанії зайняті більше 50 тис. співробітників.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас