Ураган "Дін" завдав збитків у 2 млдр долю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ураган "Дін" завдав збитків у 2 млдр долю

Енергетика
95
За оцінкою групи Eqecat, яка займається аналізом економічних наслідків природних нещасть, наслідку урагану "Дін" можуть обійтися страховим компаніям у 2 млрд дол., передає Reuters. При цьому більшість збитків прийдеться на Ямайку. Збитки від двох зсувів у Мексиці обійдуться в 250 млн дол.
"Дін" став першим ураганом в Атлантичному басейні, що досяг п'ятої, найвищої категорії небезпеки з 1992 р.
У період 18-19 серпня 2007 р. ураган "Дін" пронісся над островами Карибського басейну - Сент-Люсією, Домінікою, Гваделупою, Мартінікою та Ямайкою, забравши життя щонайменше 12 чоловік. Крім того, через ураган припинена робота міжнародних аеропортів на Юкатані, а також проведена евакуація персоналу нафтових компаній, що добувають нафту в Мексиканській затоці.
На цей момент Національний центр з ураганів США понизив рівень небезпеки урагану "Дін" з першої категорії до тропічного шторму. Учені розраховують, що шторм повністю втратить свій руйнівний потенціал у найближчу добу.
Проте, "Дін" сьогодні вже друге за тиждень обвалився на територію Мексики. Швидкість вітру склала до 140 км/ч. Епіцентр шторму довівся на околиці туристичні і рибальські міста Теколутла. Поки про руйнування і жертв нічого не повідомляється.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас