Бакулін вважає Україну неготовою до відмови від послуг "РосУкрЕнерго" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бакулін вважає Україну неготовою до відмови від послуг "РосУкрЕнерго"

Енергетика
106
Голова правління Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" Євген Бакулін вважає, що Україна не готова відмовитися від послуг ексклюзивного постачальника газу компанії "РосУкрЕнерго".
Про це він повідомив на прес-конференції.
Зокрема, він зазначив, що ті заяви, які звучать з боку окремих політиків відносно прямих поставок газу й переходу до альтернативних постачальників, мають право на життя.
"Але при цьому треба розуміти: для того, щоб переходити на якусь альтернативу, - що ця альтернатива нам дасть - зниження ціни (на природний газ), збереження ціни, збільшення ціни? Чи будуть гарантовані обсяги поставок газу в нашу країну? Сьогодні про це ніхто не каже", - зазначив Бакулін.
Він додав, що в 2005 році Україна "втратила" договори на прямі поставки середньоазіатського газу, і для того, щоб відновити такі договірні відносини, потрібен певний час.
"Тому ми вважаємо, що ми поки не підготовлені (до переходу до послуг іншого постачальника)",- сказав він.
Як повідомляло агентство, ексклюзивним постачальником газу є компанія "РосУкрЕнерго", яка в 2007 році продає природний газ середньоазіатського походження на кордоні Росії й України спільному з "Нафтогазом України" підприємству "Укргаз-Енерго" по 130 доларів/тис. куб. м
У свою чергу, "Укргаз-Енерго" продає газ для потреб промисловості й теплокомуненерго, а також "Нафтогазу України" для подальшої реалізації населенню й підприємствам ТКЕ.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас