Київське "конвертаційне" ОЗУ щоденно "відмивало" мільйон доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київське "конвертаційне" ОЗУ щоденно "відмивало" мільйон доларів

Кримінал
302
У Києві викрита злочинне угруповання, що відмивала кошти на мільйони доларів.
Про це «proUA» повідомили в прес-службі СБУ.
У Києві під час реалізації комплексу оперативно-розшукових заходів була виявлена протиправна діяльність злочинного угруповання, що займалася виведенням у великих розмірах коштів деяких фінансово-промислових груп. Більше одного мільйона доларів готівкою вилучено співробітниками СБУ під час обшуку в сіми київських офісах і дев'яти банківських установах, які використалися злочинним угрупованням для «відмивання» коштів.
У результаті проведених обшуків в 7 офісах, які використалися зловмисниками, і 9 банківських установ накладений арешт на рахунки 11 комерційних структур, які мали ознаки фіктивності і використалися в злочинних угодах з незаконного вилучення коштів, знайдено і вилучено також 15 комп'ютерів, обладнаних системою банк-клієнт, 12 печаток і документація фіктивних фірм. На рахунках у банках заблоковано понад 300 тисяч гривень (на заблоковані рахунки кошти продовжують надходити).
За оцінками експертів, щоденні злочинні угоди становили до 5 мільйонів гривень. Кошти, які «відмивалися», відзначають у прес-службі, належали деяким фінансово-промисловим групам.
За матеріалами:
Proua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас