Британська CBM Oil допускає продаж своїх акцій "Нафтогазу України" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Британська CBM Oil допускає продаж своїх акцій "Нафтогазу України"

Фондовий ринок
202
Голова правління компанії CBM Oil (Великобританія) Майкл Берчелл допускає продаж акцій цієї компанії Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України".
Про це він повідомив в інтерв'ю російського журналу Oil Market.
Зокрема, Берчелл підкреслив, що CBM Oil не тільки докладе всіх необхідних зусиль для фінансування й технічного забезпечення розвідки й буріння на Чорноморському шельфі, але й дозволить "Нафтогазу України" і державній акціонерній компанії "Чорноморнафтогаз" (на розсуд української сторони) стати власниками акцій компанії й довести поступово свою частку в CMB Oil до 50%, не вкладаючи при цьому коштів у придбання акцій.
Сама CBM Oil, зі слів Берчелла, планує IPO (первинне публічне розміщення акцій) на початку вересня на лондонській AIM Exchange (Ринок альтернативних інвестицій Лондонської фондової біржі).
Голова компанії зазначив, що капіталізація й технології британської компанії повинні забезпечити "Нафтогазу України" нові можливості для реалізації проектів видобутку нафти й газу на Чорноморському шельфі.
"Я хотів би довго й успішно попрацювати в Україні", - сказав він.
Як повідомляло агентство, "Нафтогаз України" і CBM Oil підписали меморандум про наміри щодо співробітництва з метою геологічного вивчення з дослідно-промисловою розробкою нафтогазоносних надр на шельфі Чорного моря.
На першому етапі реалізації проекту CBM Oil планує інвестувати 25-30 млн. доларів у буріння розвідувальних свердловин на структурі Гордієвича (шельф західної частини Криму).
Компанія CBM Oil заснована в 2004 році для розробки перспективних проектів на Каспійському, Чорному й Середземному морях.
Один із пріоритетних напрямків діяльності компанії - спільна робота на території країн СНД.
Зараз CBM Oil активно веде переговори з державною нафтовою компанією Азербайджану про укладення угоди про розподіл прибутку по блоку прибережних родовищ у Каспійському морі.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас