Ляпіна: Проект ПК, розроблений Мінфіном, базується на "конфіскаційному підході" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ляпіна: Проект ПК, розроблений Мінфіном, базується на "конфіскаційному підході"

Казна та Політика
127
Проект Податкового кодексу, розроблений Міністерством фінансів, базується на "конфіскаційному" підході.
Така думка сьогодні під час online web-конференції в РБК-Україна висловив кандидат у народні депутати від блоку "Наша Україна - Народна самооборона" Ксенія Ляпіна. Вона розповіла, що цим проектом "претендують відібрати у вигляді податків гроші, які реально не зароблені".
"Підприємцям сьогодні добре відомо, коли влане прибуток не одержали, а номінально вам порахували що прибуток колосальний і потрібно платити більші податки", - пояснила вона.
Другою проблемою кодексу, запропонованого Мінфіном, на думку Ляпіної, є те, що процедура адміністрування закладена в інтересах чиновників, а не підприємців. "Що це значить? Що на підприємця накладають додаткову повинність у вигляді маси додаткових облікових і звітних документів тільки для того, щоб чиновникові в податковій було комфортно і приємно працювати", - додала вона. Яскравим прикладом служить пропонована електронна звітність з ПДВ. Вона відзначила, що це спростить роботу 10% підприємців, для 90% - кількість звітної роботи збільшиться вдвічі.
Така ж проблема спостерігається і щодо малого бізнесу. Вона відзначила, що розмір платежів незначно збільшений, але додається "колосальний обсяг з обліку".
"Сьогодні все спрощення і все прагнення підприємців бути на спрощеній системі оподатковування, базується саме на простоті облікових процедур і простоті контролю", - уточнила кандидат у народні депутати.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас