Житло в Москві дещо подорожчало — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Житло в Москві дещо подорожчало

Нерухомість
163
Поступове пожвавлення московського ринку нерухомості після тривалої стагнації одержало відбиття і у статистичних показниках. За даними російського аналітичні центру "Індикатори ринку нерухомості", уперше за довгий час індекс вартості житла підріс, хоча і усього на 3 пункти. Станом на 20 серпня середня вартість квадратного метра вторинного житла в Москві становить $4059.
Аналітики говорять, що навряд чи варто розглядати це зростання як знакове. Скоріше столичний ринок перейшов у коливальний режим, при якому утрясання цін буде відбуватися вже не стільки вниз, скільки навколо сформованого рівня.
Тим часом, поки інвестиційний потенціал міської нерухомості висохнув, заміські житлові комплекси (ЗЖК), що продовжують завойовувати своє місце під сонцем, мають перспективу подальшого росту. Тому інвесторам, що бажають вкласти вільні кошти в нерухомість, експерти радять звернути увагу саме на них. Середня вартість квартири (апартаментів) у ЗЖК становить близько $430 тис., що нижче середньої вартості котеджу ($1,2 млн.) або таунхаусу ($680 тис.). Разом з тим, середня площа квартири в ЗЖК дорівнює 125,4 кв. м., а це приблизно в 2-2,8 рази менше ніж площа тих же котеджів і таунхаусів, але більше ніж середня площа альтернативної московської квартири бізнесу-класу. Тому при своїй відносній дорожнечі, квартири в ЗЖК коштують дешевше, ніж житло в інших сегментах заміської нерухомості, а також цілком порівнянні з московським бізнесом-класом своєї категорії.
За матеріалами:
ЛігаБізнесІнформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас