ЄБРР може стати міноритарним акціонером "Шосткінського міськмолкомбінату" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄБРР може стати міноритарним акціонером "Шосткінського міськмолкомбінату"

Аграрний ринок
188
Європейський банк реконструкції та розвитку може (ЄБРР) придбати міноритарний пакет акцій ВАТ "Шосткінський міськмолкомбінат" (Сумська обл.), щоб виступити інвестором підприємства разом з мажоритарним акціонером - французькою групою Bel.
Як повідомив банк, рада директорів планує розглянути цей проект на засіданні 18 вересня.
Передбачається, що інвестори направлять до $29 млн у розширення потужностей міськмолкомбінату з випуску сиру та поліпшенню пов'язаної з ними інфраструктури.
Як повідомлялося, група Bel оголосила про придбання ВАТ "Шосткінський міськмолкомбінат" у квітні 2007 року. У цей час підконтрольній Bel компанії закордонних інвестицій SICOPA належить 97,5% акцій ВАТ.
У середині травня Bel повідомила про плани інвестувати в підприємство протягом найближчих трьох років понад $10 млн. Ключові напрямки презентованої інвестпрограми - система дистрибуції та розвиток торговельних марок, збільшення виробничих потужностей, нові види продукції.
Відповідно до програми, обсяг виробництва твердих сирів на "Шосткінському міськмолкомбінаті" у найближчі два-три роки повинні зрости вдвічі - до порядку 20 тис. тонн на рік. При цьому на комбінаті будуть запущені бренди Bel, серед яких Kiri, La Vache qui rit, Mini Babybel, які повинні зайняти третину в загальному обсязі випуску.
ВАТ "Шосткінський міськмолкомбінат" - один з найбільших українських виробників сирів. В 2006 році підприємство дістало чистий прибуток у розмірі 12,885 млн грн і чистий доход - 219,452 млн грн. Його активи за 2006 рік збільшилися на 15,8% - до 150,819 млн грн.
За даними підприємства, в 2006 році ВАТ зроблено 8,7 тис. тонн твердого сиру. Частка на українському ринку сиру - 6,4%. Шосткінський міськмолкомбінат реалізує продукцію під торговельними марками "Шостка" та "Білі береги".
Контрольний пакет акцій ВАТ "Шосткінський міський молочний комбінат" придбав Американський фонд прямих інвестицій Western NІ Enterprіse Fund (WNІSEF) в 2005 році, що і виступив його продавцем для французької Bel.
У групі Bel працюють 9300 співробітників на 22 сирних заводи, 17 з яких - за межами Франції. Обсяг продажів в 2006 році склав EUR1,8 млрд, чистий прибуток - EUR79,4 млн.
Європейський банк реконструкції та розвитку є найбільшим фінансовим інвестором в Україні. Станом на кінець червня 2007 року обсяг його інвестицій становив понад EUR2,9 млрд у більш ніж 140 проектах.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас