Shell скорочує видобуток нафти і газу через ураган — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Shell скорочує видобуток нафти і газу через ураган

Енергетика
87
Англо-нідерландська нафтогазова компанії Royal Dutch Shell Рlc на родовищах Мексиканської затоки скорочує щоденний видобуток нафти на 23 тис. барр. і газу на 47,5 млн куб. м у зв'язку з наближенням тропічного урагану "Дін", повідомляє Reuters.
Компанія також планує евакуювати додатково 200 співробітників. Раніше були евакуйовані 380 співробітників Shell.
Тропічний ураган "Дін" сформувався на початку цього тижня на схід Антильських островів. За розрахунками експертів, стихія досягне Мексиканської затоки до середини цього тижня і може завдати значної шкоди нафтопереробним об'єктам штату Техас.
Таким чином, найближчим часом ціни на нафту на світових ринках можуть знову піти вгору.
Аналогічні заходи прийняв американський виробник алюмінію компанія Alcoa Inc. Вона тимчасово припинила роботу заводу Jamalco на Ямайці. Роботи із припинення заводу, включаючи видобуток, відвантаження та збагачення сировини, почалися 18 серпня ц.р. Керівництво компанії обіцяє оприлюднити дані про виробничі втрати після комплексної оцінки.
Однак наймасштабніші запобіжні заходи прийняла мексиканська державна нафтова компанія Petroleos Mexicanos (Pemex). Напередодні керівництво компанії оголосило про евакуації понад 13 тис. співробітників з нафтових платформ у Мексиканській затоці.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас