"Укртатнафта": Передача компанії з управління "Нафтогазу " не приведе до зменшення його СФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Укртатнафта": Передача компанії з управління "Нафтогазу " не приведе до зменшення його СФ

Фондовий ринок
229
Компанія "Укртатнафта" (Кременчук, Полтавська область) заявляє, що передача державного пакета акцій компанії з управління Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" в управління Фонду державного майна не приведе до зменшення статутного фонду "Нафтогазу України".
Про це Українським Новинам повідомила прес-служба "Укртатнафти".
За повідомленням, пакет акцій "Укртатнафти" у розмірі 43, 054%, відповідно до указу Президента № 814 від 16 липня 2004 року, було передано "Нафтогазу України" в управління, а не в статутний фонд.
У такий спосіб "Нафтогаз України" фактично здійснював функції з управління цим пакетом.
Компанія зазначає, що відповідно до звітностей "Нафтогазу України", оприлюднених на офіційних інтернет-ресурсах Державної комісії з цінних паперів і фондового ринку з 2004 по 2007 рік, статутний фонд "Нафтогазу України" не змінився, і становить 5 564 714 тис. гривень.
"Таким чином, виконання постанови Кабінету Міністрів № 1037 від 8 серпня про передачу держпакету "Укртатнафти" ФДМУ не може привести до зменшення статутного фонду "Нафтогазу України" й, відповідно, не вимагає повідомлення кредиторам", - сказано в повідомленні.
Як повідомляло агентство, 8 серпня Кабмін вирішив передати держпакет "Укртатнафти" з управління "Нафтогазу України" в управління Фонду державного майна.
Після цього, Deutsche Bank у своєму листі до прем'єр-міністра Віктора Януковича попередив Кабмін про своє право вимагати від "Нафтогазу України" дострокового погашення зобов'язань через виведення з його капіталу держпакету акцій "Укртатнафти".
Секретаріат Президента допускає припинення Президентом Віктором Ющенком постанови Кабміну про передачу держпакету акцій "Укртатнафти".
Наприкінці травня "Нафтогаз України" сконцентрував у своєму балансі 61,354% "Укртатнафти".
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас