"Нафтогаз" звинувачує Балогу в дезінформації громадськості — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Нафтогаз" звинувачує Балогу в дезінформації громадськості

Енергетика
139
Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" звинувачує главу Секретаріату Президента Віктора Балогу в оприлюдненні недостовірної інформації про діяльність компанії.
Про це сказано у відкритому листі "Нафтогазу України" до Балоги, текст якого мають Українські Новини.
У листі компанія звертається до глави Секретаріату з проханням привселюдно пояснити, з якою метою була оприлюднена недостовірна інформація щодо накопичених "Нафтогазом України" обсягів газу в підземних сховищах.
Компанія повідомляє, що станом на 15 серпня в сховищах перебувають 26,5 млрд. куб. м палива, що є рекордним показником, починаючи з 1998 року.
Безпосередньо Україні з цих запасів належать близько 19 млрд. куб. м (газ "Нафтогазу України" - 5,5 млрд. куб. м й "Укргаз-Енерго" - 13 млрд. куб. м).
"Можливо, Ви навмисно занижуєте досягнення "Нафтогазу", тому що рік тому з завданням створити справжній запас газу не впоралися керівники компанії, які належать до "помаранчевого" табору", - зазначається в листі.
"Нафтогаз України" також звертає увагу на те, що "Укргаз-Енерго" (названа в повідомленні Секретаріату нерезидентом України) на 50% належить НАК й не тільки зареєстрована в Україні, але й встигла перерахувати з початку року станом на 16 серпня 5,93 млрд. гривень у державний бюджет.
Компанія інформує, що єдиною метою створення "Укргаз-Енерго", яка закріплена в статуті, є реалізація природного газу споживачам України, а, отже, газ, що належить цій компанії і зберігається в ПСГ, не може бути експортований за межі нашої країни, і буде використаний у ході опалювального сезону.
"Нафтогаз України" буде вдячний, якщо Ви розтлумачите, за якими критеріями Секретаріат Президента визначає приналежність або неприналежність компаній до резидентів України", - сказано в листі.
"Нафтогаз України" також повідомляє, що протоколи про умови поставок газу в Україну традиційно підписуються восени.
Компанія впевнена, що нинішній уряд і Міністерство палива й енергетики в котрий раз успішно домовляються з постачальниками газу.
"А щодо ціни, то міністр палива й енергетики України Юрій Бойко вже багаторазово сповіщав громадськість, що підвищення ціни не перевищить 10% - це майже рівняється щорічному рівню інфляції, а тому не є істотним", - сказано в повідомленні.
Компанія також просить Балогу пояснити, яке право має чиновник, навіть у ранзі глави Секретаріату, грубо втручатися в господарські справи суб'єкта підприємницької діяльності, яким є "Нафтогаз України", розголошувати його комерційну інформацію, поширювати свідомо неправдиві відомості про компанію.
"Якщо ж клерки Секретаріату Президента рангом нижче дезорієнтували Вас, Віктор Іванович, надавши недостовірну інформацію про стан справ у газовій галузі, то сподіваємося, що, як порядна людина, Ви привселюдно вибачитеся перед НАК "Нафтогаз України" й у майбутньому завжди зможете одержати правдиву інформацію, звернувшись безпосередньо до компанії", - сказано в листі.
Як повідомляло агентство, 16 серпня прес-служба Президента поширила повідомлення з посиланням на слова Балоги, де він заявляє про неефективну діяльність Міністерства палива й енергетики в сфері забезпечення України природним газом.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас