Укрзалізниця пропонує скасуватим іменні квитки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Укрзалізниця пропонує скасуватим іменні квитки

Казна та Політика
356
Укрзалізниця пропонує ввести нові зразки квитків, у яких не буде вписуватися прізвище та ім'я пасажира.
Як правило, оформлення іменних проїзних документів спричиняє значні незручності для пасажирів, починаючи із часу оформлення проїзних документів і до закінчення поїздки. Особливо це питання є актуальним для перевезень організованих груп пасажирів у періоди підвищеного пасажиропотоку і при дефіциті місць на окремі пасажирські поїзди, коли квиток купується для однієї людини, а при особливих обставинах (хвороба, сімейні обставини, зміна рішення керівництва про відрядження і т.д.) поїздку повинен здійснити інша людина.
Повернення іменних проїзних документів, оформлених на одну особу або кілька осіб у складі групи і нове оформлення на іншу особу зі зміною прізвища приводить до сплати пасажирами комісійних зборів за повернення і за нове оформлення. А при відсутності місць пасажир підпадає під ризик щодо одержання нового місця.
Фактично скасування іменних квитків не тягне за собою негативних наслідків ні для самих пасажирів, ні для суб'єктів ведення господарства, які здійснюють продаж квитків. А от оформлення пільгових і безкоштовних проїзних документів залишається без змін, а саме із вказівкою ПІП пасажира.
Переваги для пасажирів у випадку скасування прізвищ наступні: зручності при користуванні залізницею, тому що не буде необхідності пред'являти в касах і у поїздах документів, які засвідчують особистість. Зменшиться кількість скарг громадян і конфліктних ситуацій у поїздах через невідповідність прізвища або ініціалів у проїзних документах і паспорті або посвідченні особи.
За частиною страхування пасажирів, зміна порядку також не зачіпають інтереси громадян, тому що постанова КМУ від 14.08.1996 №959 "Про затвердження Положення про обов'язкове особисте страхування від нещасних випадків на транспорті" не визначає вимоги щодо вказівки прізвища у квитку.
Виплата страхової суми здійснюється страховиком на підставі заяви застрахованого пасажира про її виплату, акту про нещасний випадок, висновку про непрацездатність або довідки про інвалідності, а також страхового поліса або документа, що його заміняє. Страховий поліс міститься на самому квитку, де відзначається вид страхування, найменування, адреса, телефон страховика і розміри страхового платежу та страхової суми.
Разом із цим слід зазначити, що при проїзді в країни СНД (наприклад, Російську Федерацію, Азербайджан) ПІП в проїзних документах необхідно відзначати відповідно до їх внутрішнього законодавства.
Проект постанови КМУ "Про внесення змін у Порядок обслуговування громадян залізничним транспортом" на даному етапі проходить узгодження у відповідних Міністерствах.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас