Мінтопенерго буде наполягати на виплаті дивідентів "Укрнафтою" і "УкрГаз-Енерго" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінтопенерго буде наполягати на виплаті дивідентів "Укрнафтою" і "УкрГаз-Енерго"

Енергетика
239
Міністерство палива та енергетики України має намір виконати рішення уряду про порядок розподілу підконтрольних державі підприємств і буде наполягати на виплаті дивідендів, зокрема, найбільшою нафтовидобувною компанією ВАТ "Укрнафта" і найбільшою газопостачальною компанією ЗАТ "УкрГазЕнеро".
Про це агентству "Інтерфакс-Україна" повідомив перший заступник міністра палива та енергетики Вадим Чупрун у четвер у Харкові.
"Є затверджені бюджетом параметри розподілу прибутку. Їх треба виконувати", - сказав він.
У той же час Чупрун повідомив, що поки остаточної домовленості про такий розподіл прибутку недержавними акціонерами "Укрнафти" та "УкрГаз-Енерго" не досягнуто. За його словами, черговий раунд переговорів із приватними акціонерами "Укрнафти" очікується в першій декаді вересня.
Як повідомлялося, акціонери "Укрнафти" та "УкрГаз-Енерго" на минулих цього року зборах не змогли ухвалити рішення щодо розподілі прибутку, перенісши рішення цього питання на більш пізній термін.
Чистий прибуток "Укрнафти" за підсумками 2006 року склав 2 млрд 412 млн 560 тис. грн, що на 29% (на 542,4 млн грн) більше, ніж в 2005 році.
Чистий прибуток "УкрГаз-Енерго" за 2006 рік склав 865,563 млн грн, доход від реалізації товарів, робіт і послуг - 16,8 млрд грн, платежі в державний і місцевий бюджети, а також цільові фонди - 4,126 млрд грн.
Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" належить 50%+1 акція "Укрнафти", групі компаній, пов'язаних з акціонерами Приватбанку (Дніпропетровськ), - порядку 42% акцій АТ.
"УкрГаз-Енерго" створено в лютому 2006 року. "Нафтогазу України" і газовому трейдеру RosUkrEnergo AG (Швейцарія) належить по 50% акцій суспільства.
Управління "Нафтогазом України" здійснює Мінтопенерго України.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас