Янукович вважає, що по корумпованості ТПУ не переплюне ніхто — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Янукович вважає, що по корумпованості ТПУ не переплюне ніхто

Казна та Політика
201
Прем'єр-міністр Віктор Янукович доручив Генеральній прокуратурі та правоохоронним органам перевірити Тендерну палату. Про це Янукович сказав на нараді по адміністративних і господарських активах Харківської області.
"Просив би передати Генеральній прокуратурі моє прохання й скоординувати роботу. Послухаємо звіт робочої групи й приймемо всі міри для наведення порядку. А наводити його потрібно жорстко", - сказав Янукович.
Він відзначив, що в ході його робочої поїздки в Харків до нього неодноразово зверталися зі скаргами на Тендерну палату.
Янукович відзначив, що в Україні немає більше корумпованого органу, ніж Тендерна палата.
Нагадаємо, 14 червня Тендерна палата заявила про порушення при проведенні державних закупівель на суму 10,497 млрд. гривень в 2007 році.
19 червня Рада внесла зміни в закон про держзакупівлі, яким підвищив поріг держзакупівель для державних і казенних підприємств, а також підприємств із часток держави в статутному фонді більше 50%, а також урізали повноваження Тендерної палати й спростила процедуру торгів з обмеженою участю.
6 липня Президент Віктор Ющенко своїм указом призупинив офіційне оприлюднення законів і інших актів Ради до першого засідання парламенту 6-го скликання.
Господарський суд Києва в забезпечення позову Тендерної палати заборонив офіційним виданням - газетам "Голос України", "Урядовий кур’єр", "Офіційний вісник України" і "Відомості Верховної Ради України" - публікацію прийнятого Радою 19 червня закону "Про внесення змін у закон "Про закупівлі товарів, робіт і послуг за державні кошти".
У ніч із 5 на 6 липня правоохоронні органи запобігли спробі, на думку Тендерної палати, незаконної публікації закону в газеті "Урядовий кур'єр".
Віце-прем'єр Микола Азаров вважає, що вступив у чинність закон від 19 червня про внесення змін у закон про держзакупівлі, тому що офіційне видання - газета "Урядовий кур'єр" - змогло надрукувати 5 тис. тиражу, у якому опублікований цей закон.
Парламентська газета "Голос України" 7 липня опублікувала закон "Про внесення змін у закон "Про закупівлю товарів, робіт і послуг за державні засоби", прийнятий Радою 19 червня та підписаний Морозом з написом "фотокопія" та із припискою: "Не є офіційною публікацією. Друкується для ознайомлення громадськості".
За матеріалами:
Proua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас