Берназюк: Президент розглядає можливість призупинення рішення про введення нового реєстру актів громадянського стану — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Берназюк: Президент розглядає можливість призупинення рішення про введення нового реєстру актів громадянського стану

144
Президент розглядає можливість припинення рішення Кабінету міністрів про введення нового 16-го реєстру актів громадянського стану.
Про це сьогодні на брифінгу заявив керівник Головної служби Секретаріату президента з питань забезпечення зв'язків з Верховною Радою та Кабінетом міністрів Ян Берназюк.
За його словами, відповідно до постанови уряду Міністерство юстиції збільшує кількість своїх працівників в усій країні, які будуть займатися цим реєстром, на 2300 чоловік. Берназюк відзначив, що уряд вирішив наділити інформаційний центр при Мін'юсті повноваженнями вести цей реєстр. До нього будуть входити дані про народження дитини, одруженні, розлученні, смерті та зміні прізвища.
За словами Берназюка виникає питання, чому уряд вирішив наділити саме цю структуру такими повноваженнями без проведення конкурсу. Крім того, за його словами, за надання довідки з реєстру інформцентр Мін'юсту буде стягувати плату в розмірі 20% від мінімальної зарплати.
Тобто, за словами Берназюка, крім оплати держмита в розмірі 88 грн, з 1 січня нового року з урахуванням росту мінімальної зарплати до 500 грн, громадянам прийдеться сплачувати за таку послугу ще 100 грн. За його підрахунках, доходи центру від надання таких послуг будуть обчислюватися мільярдами гривень.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас