Ціни на квартири у Севастополі зросли,досягнувши 1263 дол./кв.м — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціни на квартири у Севастополі зросли,досягнувши 1263 дол./кв.м

Нерухомість
211
За тиждень із 06 по 13 серпня було відзначене підвищення цін на вторинну нерухомість Севастополя, - повідомляє FINANCE.UA інформаційно-аналітичного порталу Канзас. За розглянутий період у середньому вартість квадратного метра вторинного житла виросла на 0,63%. Незважаючи на те, що літо для покупки-продажу нерухомості вважається «мертвим сезоном», нинішнє літо відрізняється стабільним ростом цін на квартири в Севстополі. Так, за даними компанії «Канзас» у середньому за період з початку літа по 13 серпня ціни на вторинне житло Севастополя виросли на 5%.
За даними порталу за минулий тиждень із 06 по 13 серпня 2007 року індекс вартості вторинного житла Севастополя виріс на 8$/кв.м. Поточне значення індексу вартості становить 1263 $/кв.м.
Індекс вартості є індикатором поточного рівня цін на житло. Він не відображає ціну якоїсь конкретної квартири, а є загальринковим показником. Зростання або зниження цього показника служить індикатором підвищення або зниження загального рівня цін на житло в місті. А зміна ціни кожної окремої квартири є приблизно пропорційним зміні індексу вартості.
Другим показником, що розраховується для аналізу динаміки цін на ринку житла, є індекс цінового очікування. Цей показник має подвійний логічний зміст. З однієї сторони це індикатор темпів зміни цін на ринку нерухомості (% на місяць), а з іншого боку - значення похідної індексу вартості
Індекс цінового очікування за минулий тиждень виріс. Поточне значення індексу перебуває в позитивній області і становить 0,6%. Таке значення індексу цінового очікування дає підстави припускати подальше планомірне підвищення цін на вторинну нерухомість Севастополя.
Індекс очікування є єдиним на сьогоднішній день обґрунтованим математичним інструментом аналізу динаміки цін на ринку житла. Він допомагає відслідковувати сховані внутрішні процеси ринку нерухомості. Значення індексу дозволяють представити темпи приросту цін на найближчі тижні, і навіть місяці. Індекс очікування служить інструментом оцінки дій із вкладення коштів, допомагає встежити за схованими тенденціями, знаходити важливі закономірності ринку нерухомості. Зниження індексу до нуля означає стабілізацію ринку, а негативне значення означає очікування можливого зниження цін.
Компанія «Канзас» уже два роки провадить розрахунки індексів нерухомості м. Севастополь і аналізує їх динаміку.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас