США: Проблеми фінансових ринків будуть уповільнювати економіку, але спаду не буде — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США: Проблеми фінансових ринків будуть уповільнювати економіку, але спаду не буде

Казна та Політика
196
Міністр фінансів США Генрі Полсон, що вперше прокоментував ситуацію, пов'язану з падінням світових фінансових ринків, заявив, що ці проблеми будуть гальмувати американську економіку, пише газета The Wall Street Journal.
У той же час, Полсон висловив впевненість у тому, що "економіка і фінансові ринки досить сильні і зможуть витримати ці проблеми", не спровокувавши спаду в економіці США.
Поточні хвилювання на ринках відбуваються "в умовах дуже здорової світової економіки із сильними фундаментальними показниками", відзначив міністр фінансів США.
"Оцінюючи минулі моменти коливань світових фінансових ринків, можна відзначити, що в цей час глобальна економіка набагато сильніше, ніж у кожній з тих періодів", - відзначив Полсон, за плечима якого 32-річна кар'єра на Уолл-стріт.
На його думку, деякі фонди або інвестиційні компанії можуть розоритися на тлі поточної кризи фінансових ринків, корекція вниз яким, імовірно, продовжиться. У той же час Полсон, підкреслив, що, незважаючи на ці проблеми, американська економіка продовжить рости.
Офіційні особи, слова яких мають вагу для інвесторів, звичайно обережно висловлюються відносно фінансових ринків у часи їх хвилювань, розуміючи, що якщо вони скажуть що-небудь, здатне підірвати довіру учасників ринку, то можуть ненавмисно збільшити існуючі проблеми. У той же час, прояв недостатньої заклопотаності ситуацією може негативно позначитися на довірі інвесторів до самих себе.
Тому Полсон говорив, дотримуючись делікатних висловлювань і обережно підбираючи слова, пише газета.
Міністр фінансів США назвав небажання банків надавати кредити ризикованим позичальникам, а також прагнення інвесторів позбутися від активів, забезпечених цими кредитами, "переоцінкою ризиків", відзначивши, що така ситуація "не повинна була когось здивувати".
На думку Полсона, той факт, що світова економіка в цей час дуже сильна, є основною відмінністю поточної ситуації на фінансових ринках щодо кризи кредитних ринків 1998 року, викликаним дефолтом у РФ та обвалом хеджевого фонду Long Term Capital Management.
Незважаючи на ослаблення росту економіки США, Міжнародний валютний фонд недавно заявив, що темпи підйому американської економіки, імовірно, збільшаться більш ніж на 5% цього року і в 2008 році.
Іншою відмінністю Полсон назвав глобальну економічну інтеграцію за останнє десятиліття, а також значне збільшення числа і обсягів хеджевих фондів та інших приватних кіл капіталу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас