Менеджери "Газрому" за рік продали акцій в четверо більше, ніж купили — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Менеджери "Газрому" за рік продали акцій в четверо більше, ніж купили

Фондовий ринок
185
Як свідчить звітність "Газпрому", з 12 травня 2006 по 11 травня 2007 року топ-менеджери концерну, Які займають пости членів рад директорів і правлінь головної та дочірньої компаній, залежних спілок, продали 0,01918448% акцій на 48,5 млн доларів, а купили - лише 0,00448818% на 11,3 млн. За рік ціна акцій "Газпрому" впала на 24%.
Після лібералізації ринку акцій "Газпрому" інформація про те, якими пакетами володіють особи, що згадуються у його звітності, стала доступною лише раз на рік - до річних зборів акціонерів монополії.
З'ясувалося, що більше інших продав акцій "Газпрому" - на 13 млн доларів - колишній заступник голови правління концерну Олександр Рязанов. Великі пакети продали заступники голови правління Газпромбанку Віктор Коритов (на 9 млн доларів) і Кирило Левін (7 млн доларів). Гендиректор "Уралтрансгазу" Давид Гайдт продав акцій на 3 млн доларів, а керівник "Новоуренгойського газохімічного комплексу" Анатолій Слизкий і радник гендиректора "Газпром експорту" Олександр Шкута - кожний на 2 млн доларів.
Найбільшим інсайдером - інвестором в акції "Газпрому" став заступник начальника його юридичного департаменту Микола Дубик, який купив акцій на 2 млн доларів. Ненабагато поступився своєму заступникові начальник підрозділу Костянтин Чуйченко, який витратив на акції концерну також майже два мільйони. Мільйон на акції "Газпрому" витратили гендиректор "Каспійгазпрому" Керим Гусейнов, керівник "Оренбурггазпрому" Сергій Іванов, а також заступники голови Газпромбанку Світлана Малюсєва та Олександр Соболь.
За рік з рад директорів і правлінь компаній групи пішли 29 чоловік, які в цілому володіють акціями на куди більшу суму - 63 млн доларів.
Найбільшим акціонером серед менеджерів концерну є гендиректор "Газпром переробки" Юрій Важенін - йому належать акції на 28 млн доларів. За ним ідуть згаданий уже Іванов з "Оренбурггазпрому" (20 млн доларів) і заступник голови правління "Газпром" Олександр Ананєнков (18 млн). Усього менеджерам концерну належить 0,08% акцій на 200 млн доларів.
Найскромніший пакет - у голови правління "Газпрому" Олексія Міллера. 65 акцій (0,00000027%) придбані ним за ваучери.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас