Тваринники пообіцяли Януковичу утримувати ціни на м"ясо до Нового року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тваринники пообіцяли Януковичу утримувати ціни на м"ясо до Нового року

Аграрний ринок
96
Виробники свинини, яловичини, курятини та харчових яєць домовилися з урядом про те, що вони зафіксують оптово-відпускні ціни на свою продукцію до 2008 року.
Про це говориться в меморандумі про узгодження дій, підписаному Всеукраїнською спілкою сільськогосподарських підприємств, Асоціацією фермерів і приватних землевласників, асоціацією "Спілка птахівників України", корпорацією "Тваринпром", Національною асоціацією виробників м'яса та м'ясопродуктів "Укрм’ясо", виробничо-науковим об'єднанням птахівницької промисловості "Укрптахопром", повідомляють Українські новини.
Голова ради директорів асоціації «Союз птахівників України» повідомив, що з боку уряду меморандум був підписаний 14 серпня міністром аграрної політики Юрієм Мельником.
Відповідно до меморандуму, виробники тваринницької продукції зобов'язуються до кінця 2007 року не допускати необґрунтованого підвищення оптово-відпускних цін на свою продукцію.
Також галузеві асоціації мають намір забезпечити 10% зростання обсягів виробництва м'яса в 2008 році за умови збереження держпідтримки на рівні, не нижче ніж цього року, а також недопущення ввезення неякісної продукції тваринництва на територію України. У свою чергу, уряд зобов'язується не допустити необґрунтованого росту торговельних надбавок на м'ясо та харчові яйця, а також сприяти виробникам у частині пільгового кредитування, регулювати експорт та імпорт фуражного зерна з метою формування запасів на 2007/2008 маркетинговий рік (липень 2007-червень 2008).
Як повідомлялися, раніше виробники свинини, яловичини, курятини та харчових яєць заявляли про намір домовитися з урядом про те, що вони зафіксують оптово-відпускні ціни на свою продукцію до 1 жовтня за умови обмеження торговельних надбавок на цю продукцію.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас