Путін обіцяє Кирзизії 2 млрд дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Путін обіцяє Кирзизії 2 млрд дол.

Казна та Політика
83
Президент Росії Володимир Путін у середу пообіцяв Киргизії інвестиції розміром до 2 мільярдів дол. в "хороші" проекти, які не конкретизував.
"Ми готові не просто продекларувати, а реально сформулювати економічну ситуацію, при якій ми могли б гарантувати ефективні вкладення в економіку Киргизії в достатньому обсязі", - сказав він після зустрічі з киргизьким колегою Курманбеком Бакієвим.
"Мова йде про вкладення в розмірі $2 мільярдів", - сказав Путін.
"Потрібні тільки хороші проекти. Треба почати всі необхідні кроки, щоб забезпечити фінансування проектів", - сказав російський лідер.
Раніше російські компанії Русал і РАО ЄЕС виявляли зацікавленість до проектів у кольоровій металургії та електроенергетиці Киргизії.
В 2004 році Путін пообіцяв мільярди доларів російських інвестицій в алюмінієву промисловість та електроенергетику Таджикистану, однак сторони дотепер сперечаються про умови партнерства.
У Таджикистані та Киргизії дислоковані російські військові бази.
Інтерес до вкладеннями в Киргизію, поки ще одну з найбідніших пострадянських держав, проявляє і сусідній Казахстан: його уряд у липні оцінив майбутні інвестиції Казахстану в киргизькі проекти, включаючи електроенергетику, в $5 мільярдів.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас