Експерт: Укріплення російського рубля може вплинути на фінансові розрахунки України за поставки газу з РФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Укріплення російського рубля може вплинути на фінансові розрахунки України за поставки газу з РФ

Валюта
233
Зміцнення російського рубля, прогнозоване аналітиками "Альфа-Банку" в 2007 р., може вплинути на фінансові розрахунки України за поставки російського газу. Таку думку висловив РБК-Україна директор казначейства "Укргазбанку" Андрій Пономарьов.
"Якщо Росія здійснить свої наміри продавати енергоносії за рублі в Україні, а механізм курсу утворення буде колишнім, то зміцнення російського рубля спричинить його ж зміцнення стосовно гривні", - пояснив експерт. Це викличе постійне зростання цін і подорожчання енергоносіїв у гривнях. Для здійснення розрахунків у російських рублях, Нацбанк України змушений будуть диверсифікувати валютні резерви за рахунок продажу доларової частини на покупку рублів, - відзначив Пономарьов.
Ні гривня, ні російський рубль не зміцнювали свої позиції стосовно долара останні 7 років, підкреслив експерт. Хоча країни з економікою, подібною нашій, досить зміцнили свої позиції. Так, польський злотий виріс на 21% стосовно долара, латиський лат - на 11 %, чеська крона - на 35 %, повідомив Пономарьов.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас