"Татнафту-Крим" оштрафовано за монопольне зловживання на 25 тис. грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Татнафту-Крим" оштрафовано за монопольне зловживання на 25 тис. грн

Енергетика
165
Антимонопольний комітет України визнав зловживання ТОВ "Татнафта-Крим" (м. Севастополь) монопольним становищем на регіональному ринку роздрібної торгівлі скрапленим газом у якості моторного пального та оштрафував порушника на 25 тис. грн. Про це FINANCE.UA повідомила прес-служба АМКУ.
Так, у 2005-2006 рр. компанія необґрунтовано завищувала ціни на скраплений газ, який реалізовувала через АГЗС. Зокрема, середня роздрібна вартість моторного пального в 2005 році становила 2,57 грн/л, а в 2006 - 3,65 грн/л.
При цьому середні ціни на скраплений газ в Україні в цей період були на 0,10-1,17 грн/л нижчими.
Таким чином, дії "Татнафти-Крим" щодо встановлення завищених цін на скраплений газ визнано зловживанням ринковою владою.
"Цінова поведінка "Татнафти-Крим" на ринку реалізації скрапленого газу була принципово іншою, ніж на ринку продажу бензинів, де компанія працює в умовах суттєвої конкуренції. Монополіст визнав неправомірність своїх дій та зобов’язався сплатити штраф до державного бюджету, що ми і врахували під час визначення санкцій. Така позиція керівництва компанії дає підстави сподіватися, що в подальшому "Татнафта-Крим" працюватиме виключно в правовому полі", – прокоментував прийняте рішення Голова Антимонопольного комітету України Олексій Костусєв.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас