Болгарія відновить постачання газу в Грецію до четверга — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Болгарія відновить постачання газу в Грецію до четверга

Енергетика
71
Болгарія відновить поставки російського газу в Грецію до ранку четверга після відновлення газопроводу, на якому відбувся вибух, повідомив державний газовий монополіст Bulgargaz у вівторок.
Софія призупинила поставки газу рано ранком у понеділок після того, як через вибух на транзитному газопроводі утворився 10-метровий розрив.
"Ми працюємо над відновленням газопроводу. Ми збираємося закінчити у встановлені законом 72 години після припинення поставок, - повідомив Димитар Гогов, президент Bulgargaz. - Ми сподіваємося, що поставки відновлять навіть раніше".
По цьому газопроводі в Грецію щогодини надходять від 200.000 до 250.000 кубометрів газу.
Грецькі чиновники затверджують, що постачання газом споживачів не буде порушено, тому що Афіни заповнять дефіцит за допомогою запасів.
Болгарський Bulgargaz доставляє газ російського монополіста Газпрому в Туреччину, Грецію й Македонію. Торік Bulgargaz поставив у Грецію 2,7 мільярди кубометрів газу.
Гогов повідомив, що розслідування причин вибуху ще ведеться, але швидше за все, він відбувся через природні причини, а не через навмисні дії.
"Ми майже впевнені, що причини вибуху мають природний характер, але нам ще має бути довідатися, чи відбувся він через обвал або через що ще. Ми майже на 100 відсотків упевнені, що вибух відбувся не з вини людини", - сказав він.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас