В Донецькій області розкрито великий конвертаційний центр — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Донецькій області розкрито великий конвертаційний центр

Кримінал
297
У Донецькій області податківці викрили діяльність однієї із найпотужніших за останній час організованих злочинних угруповань, які організувала незаконний конвертаційний центр зі зверненням на 3 млрд гривень.
Про це повідомило Головне управління податкової міліції ДПА України.
Злочинна структура спеціалізувалася на нелегальній конвертації коштів у готівку і мінімізації податкових зобов'язань.
Організатором угруповання був 41-літній житель обласного центра. Ним були створені 4 окремі групи, підконтрольні йому, але діяли вони самостійно. Кожну з них очолював спільник шахрая, що координував діяльність активних членів групи - бухгалтерів і кур'єрів.
Махінатори використали цілу мережу створених ними фіктивних фірм, через рахунки яких направлялися грошові потоки, які потім переводилися в готівку і легалізувалися через будівництво об'єктів нерухомості в Донецьку.
Починаючи з 2004 року діяльність конвертаційного центру значно розширилася і до середини 2006 року обіг коштів на його рахунках становило близько 3 млрд гривень на рік. Послугами шахраїв користувалися до 2000 підприємств.
Вся клієнтська база була підконтрольна організаторові злочинного синдикату і за право користуватися нею керівник кожної із груп платив 1,5% від суми, яка переводилася в готівку. Крім того, глава угруповання здійснював захист шахраїв від правоохоронних та інших контролюючих органів.
Під час перевірки виявилося, що до складу головного угруповання входив також працівник одного з комерційних банків.
Під час спецоперації податківцяс вдалося затримати всіх тіньовиків і накласти арешт на рахунки конвертаційного центру, сума на які становить 1,8 млн гривень.
У цілому співробітники податкової міліції вилучили понад 800 тис. гривень готівкових коштів, більше 100 печаток і штампів і документації 53 фіктивних фірм. Заарештована 10 чоловік.
У цей момент слідство щодо кримінальної справи завершено, матеріали направлено до суду.
За матеріалами:
Proua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас