American Express оштрафували за відмивання грошей — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

American Express оштрафували за відмивання грошей

Валюта
183
Федеральні влади США обвинувачують американську фінансову компанію American Express Co. у причетності до відмивання грошей. Спільна комісія Федеральної резервної системи та Міністерства фінансів США з боротьбм із економічними злочинам (FinCen ) разом з міністерством юстиції країни зобов'язали American Express виплатити штраф у розмірі 65 млн дол. за причетність до відмивання грошей.
Як повідомляє Reuters, влада Сполучених Штатів вважаєть дочірні підрозділи компанії - American Express Bank International (Майамі) і American Express Travel Related Services Co. Inc. (Солт-Лейк-Сіті) винними у відсутності належного ступеня захисту проти незаконних транзакцій, що без відому банка сприяла відмиванню грошей наркоторгівцям у період з кінця 1999 р. по квітень 2004 р.
"Система моніторингу міжнародних транзакцій банку була непридатна для виявлення, визначення та повідомлення про незаконну діяльність з відмивання грошей", - говориться в заяві FinCen.
American Express погодилася із цим положенням "не визнаючи правильності обвинувачень, але й не заперечуючи їх" і досягла домовленості з Мін'юстом США у виплаті штрафу, взявши на себе зобов'язання створити необхідну систему захисту. Тепер Мін'юст зніме всі обвинувачення з американської компанії.
American Express є однієї з найвідоміших фінансових компаній Америки. За даними консалтингової групи Interbrand, American Express входить у двадцятку найдорожчих брендів світу за 2007 рік (займає 15 позицію) з вартістю в 20,8 млрд дол.
Чистий прибуток American Express у першому півріччі 2007 р. склав 2,1 млрд дол. і виросла на 16% у порівнянні з минулим роком. При цьому виторг компанії склала 13,8 млрд дол., що на 10% вище показника першої половини 2006 р. в 12,6 млрд дол. В II кварталі 2007 р. чистий прибуток компанії збільшилася на 12% і склала 1,1 млрд дол. проти 945 млн дол. за аналогічний період 2006 р. При цьому виторг зріс на 9% і досягла 7,1 млрд дол. у порівнянні з 6,5 млрд дол. в II кварталі 2006 г.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас