США переходять на альтернативне паливо — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США переходять на альтернативне паливо

Енергетика
236
Палата представників Конгресу США 241 голосом проти 172 проголосувала в суботу за білль, відповідно до якого не менш 15% електроенергії в країні повинно вироблятися за рахунок поновлюваних джерел, насамперед вітрових станцій і біопалива.
Він також установлює більш суворі стандарти енергозбереження для електроприладів та споруджуваних будинків.
Спікер палати представників Ненсі Пелосі назвала документ "поворотом у майбутнє".
Найближчим часом конгресмени мають намір також розглянути законопроект про збільшення оподатковування нафтових компаній на 16 млрд. доларів на рік, введенні податкових пільг для виробників біопалива та електромобілів і виділенні коштів з федерального бюджету на дослідження в області виробництва етанола із трави та деревних обпилювань.
На думку демократичної більшості в Конгресі, все це допоможе послабити залежність США від імпорту енергоносіїв і зберегти навколишнє середовище.
"Ми робимо це заради наших дітей, заради майбутнього і світу, у якому ми живемо", - сказала Пелосі.
У заяві Білого Дому говориться, що нова законодавча ініціатива "не підвищить нашу енергетичну безпеку і не зменшить високі ціни на енергію".
Один з конгресменів-республіканців назвав дії демократів "підступами проти нафтового бізнесу".
Американські нафтові компанії із часів Джона Рокфеллер-старшого традиційно схильні підтримувати Республіканську партію.
Республіканці бачать вирішення енергетичних проблем країни в розконсервації нафтових і газових родовищ на території США і збільшенні видобутку вугілля. Вони попереджають, що реалізація нового закону може викликати зротання тарифів на електроенергію, особливо в тих штатах, де природні умови не сприяють експлуатації вітрових станцій.
Демократи переконані, що споживачі в перспективі будуть у виграші, з огляду на постійне зростання світових цін на вуглеводні.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас