Торги з продажу "Укртелекома" на КМФБ 2 серпня не відбудуться через відсутність заявок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Торги з продажу "Укртелекома" на КМФБ 2 серпня не відбудуться через відсутність заявок

Фондовий ринок
366
Торги із продажу 1% акцій ВАТ "Укртелеком" на Київській міжнародній фондовій біржі (КМФБ) у четвер, 2 серпня, не відбудуться через відсутність заявок на участь, повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у прес-службі Фонду держмайна (ФДМ) України в середу.
Курс акцій "Укртелекома" на фондовій біржі ПФТС у середу впав на 1,4% - до 1,129 грн.
Як повідомлялося, Господарський суд Києва переніс на 17 вересня розгляд справи за позовом НП "Транском" (Житомир) до ФДМ, за яким він 19 червня виніс визначення, що забороняє КМФБ, Українській міжбанківській валютній біржі (УМВБ), фондовій біржі "ІННЕКС" (всі - Київ), а також будь-який юридичним і фізичним особам здійснювати дії з відчуження пакетів акцій ВАТ "Укртелеком".
Позивач просив суд визнати протиправними дії ФДМ щодо призначення продажу 1%-го пакету акцій "Укртелекому" на КМФБ 21 червня, на УМВБ - 11 липня та фондовій біржі "ІННЕКС" - 1 серпня, а також поставити за обов'язок Фонду втриматися від продажу даних трьох пакетів акцій "Укртелекому" на цих біржах. Крім того, позивач просив суд заборонити ТОВ "Енстіт Трансфер" та будь-яким іншим юридичним і фізичним особам вносити будь-які зміни до реєстру акціонерів ВАТ "Укртелеком", пов'язані з переходом права власності на акції національного оператора зв'язку.
Київський адміністративний апеляційний суд 20 липня скасував заборону на приватизацію ВАТ "Укртелеком", введений Господарським судом Києва за позовом хмельницького підприємства "Дотрин-2002" Всеукраїнської організації інвалідів "Спілка організацій інвалідів України" (с. Карпіві Хмельницької обл.).
Раніше ФДМ повідомляв, що за позовом підприємство "Дотрин-2002" просило суд визнати протиправними дії Фонду з виставляння на продаж на відкритих торгах 22 травня на Українській фондовій біржі (УФБ) і 8 червня 2007 на ПФТС (обидві - Київ) пакетів акцій ВАТ "Укртелеком". Позивач також просить суд заборонити ФДМ, УФБ, ПФТС, "Укртелекому" і будь-якій іншій юридичній або фізичній особам робити будь-які дії щодо відчуження пакетів акцій ВАТ "Укртелеком" на вищевказаних аукціонних торгах.
Госпсуд Києва задовольнив клопотання підприємства "Дотрин-2002" і до розгляду справи по суті заборонив продаж пакетів акцій ВАТ "Укртелеком" 22 травня і 8 червня.
Відповідно до повідомлення ФДМ, відділ державної виконавчої служби Шевченківського районного управління юстиції в Києві відкрив виконавче виробництво.
Як повідомлялося, торги із продажу 1% акцій "Укртелекома" на УФБ повинні були відбутися 22 травня. Глава ФДМ Валентина Семенюк 23 травня повідомила журналістам, що УФБ у цей день подала апеляційну скаргу на визначення Господарського суду Києва, що забороняло проводити торги із продажу 1% акцій ВАТ "Укртелеком".
ФДМ 21 березня затвердив уточнений план продажу акцій "Укртелекома", відповідно до якого 50%+1 акція закріплюється в держвласності, 37,86% будуть виставлені на продаж на міжнародних фондових біржах з 1 серпня по 31 грудня 2007 року, 5% - на продаж на фондових біржах України пакетами по 1% кожний з 28 березня по 23 липня 2007 року.
ВАТ "Укртелеком" - монополіст на ринку фіксованого зв'язку України з надання послуг електрозв'язку. Державі належить 92,86% акцій оператора, 7,14% акцій були продані трудовому колективу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас