Бойко планує до вибоів домовитися з РФ про ціни на транзит газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бойко планує до вибоів домовитися з РФ про ціни на транзит газу

Енергетика
136
Міністр палива та енергетики Юрій Бойко заявляє, що переговори з Росією щодо транзиту газу через територію України можуть бути проведені цього року ще до виборів. Про це він заявив у середу на брифінгу, передає кореспондент «proUA».
«Переговори (з транзиту) провести можливо до виборів», - відзначив Бойко і додав, що українська сторона буде наполягати на механізмі, що, за його словами, дозволить створити найбільш комфортні умови для нашої економіки.
При цьому, відповідаючи на уточнююче запитання, чи буде підвищуватися вартість транзиту, Бойко відзначив, що це питання спрощувати не можна, оскільки визначення вартості включає багато складових - це і вартість видобутку газу в Туркменістані або Узбекистані, і вартість зберігання в сховищах, і вартість транзиту в країнах через які проходить газ. Тому, за його словами, коли такі обговорення виносяться на публіку і ці питання спрощуються, то такий підхід негативно впливає на економіку.
При цьому Бойко відзначив, що зараз стартові умови України на переговорах дуже добрі, оскільки, як він відзначав раніше , в України є в сховищах майже половина необхідного їй річного запасу газу.
За матеріалами:
Proua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас