НБУ стурбований невиконанням банками зобов'язань за авальованими податковими векселями — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ стурбований невиконанням банками зобов'язань за авальованими податковими векселями

146
Національний банк стурбований почастішанням випадків невиконання підопічними фінустановами зобов'язань за авальованими (підтвердженими банками) податковими векселями.
Про це сказано в листі НБУ №25-117/1432-7555 від 26 липня.
"Національний банк висловлює стурбованість у зв'язку з кількаразовими зверненнями Державної Податкової адміністрації й органів Державної митної служби про невиконання банками зобов'язань за авальованими ними податковими векселями", - сказано в листі.
НБУ підкреслює, що, відповідно до діючих нормативних документів, банки зобов'язані платити за авальованими ними векселями у випадках, коли платник відмовляється від платежу, причому зобов'язання того чи іншого банку за авальованими векселями припиняються лише у разі оплати векселя або у разі закінчення строку позовної давності.
У зв'язку з цим Нацбанк рекомендує фінустановам при проведенні гарантійних операцій вивчати фінансові плани, платоспроможність платників за векселями і пов'язаних з векселем осіб, з якими укладаються договори про проведення операцій.
НБУ закликає банки виконувати укладені ними договори з авалювання векселів, а також ретельно аналізувати можливості виконання зобов'язань з авалювання перед укладенням вищевказаних договорів.
За даними Податкової, станом на 1 червня 2007 банки не оплатили авальованих податкових векселів на загальну суму понад 275 млн. гривень.
Як повідомляло агентство, у жовтні 2005 року Кабмін дозволив Митниці оформляти імпортовані товари тільки після підтвердження банками авалювання податкових векселів.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас