Путін дозволив "Газпрому" і "Роснафті" озброїтись — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Путін дозволив "Газпрому" і "Роснафті" озброїтись

Енергетика
188
Володимир Путін підписав закон "Про внесення змін у федеральний закон "Про поставки продукції для федеральних державних потреб" і статтю 12 федерального закону "Про зброю". Про це повідомляє прес-служба російського президента. Закон був прийнятий Держдумою 4 липня і схвалений Радою федерації 11 липня.
Закон дозволяє стратегічним підприємствам, стратегічним акціонерним товариствам та їх дочірнім суспільствам, що здійснюють експлуатацію магістральних нафтопроводів та є їх власниками, і організації-власникиі Єдиної системи газопостачання після одержання відповідної ліцензії в органах внутрішніх справ здобувати цивільна та службова зброю, а також спецзасоби для забезпечення охорони продукції, що поставляється через держконтракти, об'єкти, призначені для видобутку, переробки, транспортування та зберігання такої продукції, та іншого необхідного для виконання держконтрактів майна.
Перелік посад працівників стратегічних організацій, які мають право на зберігання, носіння та застосування цивільної та службової зброї, перелік дочірніх суспільств стратегічних підприємств і стратегічних акціонерних товариств, працівники яких наділяються таким правом, а також види, типи, моделі та кількість даної зброї встановлюються урядом Росії. Дані працівники застосовують цивільну та службову зброю і спеціальні кошти в порядку, установленому законом "Про відомчу охорону".
Раніше заступник голови комітету ради федерації з оборони та безпеці Євген Сєрєбрєнніков підкреслював, що мова йде тільки про службову та цивільну зброю і тільки про дві організації - "Роснафта" та "Газпром".
За матеріалами:
Газета.Ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас