Тулуба звинуватили у неефективному використні 400 млн. долл. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тулуба звинуватили у неефективному використні 400 млн. долл.

Енергетика
117
Рахункова палата обвинуватила Міністерство вугільної промисловості в неефективному використанні 400 млн дол., виділених на реформу вугільної промисловості.
У секретаріаті президента (СП) заявили, що, якщо результати перевірки підтвердяться, вони ініціюють звільнення керівництва Мінвуглепрому і притягнення його до кримінальної відповідальності.
У заяві Рахункової палати говориться, що Мінвуглепром з порушенням законодавства використав понад 2 млрд грн коштів держбюджету, що становить 58% загальної суми асигнувань на вугільну галузь. Рахункова палата обвинуватила міністерство в тому, що воно не забезпечило виконання основної умови надання державної підтримки вугільної галузі: скорочення собівартості вугільної продукції. "Калькуляція собівартості вугільної продукції здійснювалася з порушеннями стандартів бухгалтерського обліку. У виробничу собівартість включалися адміністративні витрати і витрати на збут, що привело до використання з порушенням законодавства 237 мільйонів гривень", - говориться в заяві Рахункової палати.
Крім того, на думку відомства, Мінвуглепром з порушенням затвердженого Кабміном порядку надання держпідтримки на скорочення собівартості надав 409 млн грн вугільним підприємствам, що працюють із прибутком. А також виділив з держбюджету на 604 млн грн більше коштів, ніж насправді було потрібно для покриття збитків вугільним підприємствам, що працюють без прибутку.
У секретаріаті президента заявили, що обвинувачення Рахункової палати можуть привести до зміни керівництва Мінвуглепрому. Якщо ГлавКРУ підтвердить висновки рахункової палати, це стане основою для втручання в ситуацію Генеральної прокуратури і зміни керівництва міністерства вугільної промисловості".
Як заявив депутат Верховної ради V скликання (Партія регіонів), що входив до складу парламентського Комітету з ПЕК Владимир Бронніков, нинішній склад Кабміну не стане міняти керівництво Мінвуглепрому "за політичними мотивами". "Зловживання, якщо вони були, необхідно ще довести. На проведення перевірок піде три-чотири місяця. Тому до формування нового уряду навряд чи хтось стане приймати кадрові рішення", - вважає він.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас