Європейці назвали найкомфортніші міста — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європейці назвали найкомфортніші міста

Казна та Політика
306
Європейці в цілому задоволені умовами життя у своїх містах, хоча в багатьох з них залишаються проблеми з житлом, працевлаштуванням та екологічним забрудненням. Про це свідчать дані дослідження, проведеного європейською службою вивчення суспільної думки.
За даними дослідження, лише в 11 з 75 європейських міст більшість опитаних вважають, що знайти гарне житло за прийнятну ціну легко. Серед цих міст - Лейпциг, Дортмунд, Овьедо, Берлін і Ньюкасл. З найбільшими проблемами в пошуках житла зіштовхуються жителі Парижа, Люксембургу, Дубліна, Бухареста, Братислави й Мюнхена.
Легше всього знайти роботу, за свідченням городян, у Празі, Копенгагені, Дубліні, Ольборге, Антверпені, Кардиффе, Братиславі, Амстердамі та Манчестері. Складніше всього - у Палермо, Франкфурті-на-Одері, Кошиці, Берліні, Лейпцизі, Дортмунді, Анкарі та Римі.
Серед міст зі значним рівнем забруднення повітря європейці називають Рим, Софію, Верону, Бухарест, Турін, Мадрид, Париж, Лісабон, Вільнюс і Лондон. Найчистішими містами городяни вважають Гронінген, Ольборг, Франкфурт-на-Одері, Овьедо, Ренн і Гамбург.
Функціонуванням суспільного транспорту найбільше задоволені жителі Хельсінкі, Відня, Рену, Гамбургу, Мюнхена, Лейпцигу, Дортмунда та Берліна. Найменш задоволені своїм суспільним транспортом жителі Палермо, Софії, Братислави, Неаполя, Рима, Бухареста та Стамбула.
У цілому в рамках дослідження було опитано 500 респондентів з 70 міст Європейського Союзу і п'яти міст Хорватії та Туреччини. Кожний з опитаних відповів на 23 питання.
За матеріалами:
UABanker.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас