Італія, Греція та Туреччина будуватимуть газопровід для поставок газу з Каспію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Італія, Греція та Туреччина будуватимуть газопровід для поставок газу з Каспію

Енергетика
72
Італія, Греція та Туреччина підписали угоду про будівництво газопровідної системи, якою природний газ буде надходити на італійський ринок з Каспійське басейну, в основному, з Азербайджану, повідомило агентство Bloomberg.
Ця система припускає, зокрема, будівництво ділянки газопроводу через дно Адріатичного моря, що з'єднає Грецію та Італію. Газопровід планується ввести в дію у 2012 році. Ним буде транспортуватися 8 млрд кубометрів газу в Італію, повідомили офіційні представники трьох країн на прес-конференції в четвер у Римі.
Угода про будівництво було підписано міністром економічного розвитку Італії Пьерлуіджі Берсані, міністром розвитку Греції Дімітрісом Суфасом і міністра енергетики та природних ресурсів Туреччини Хільмі Гюлером.
Ця угода є спробою "допомогти Європі в диверсифікованості джерел поставок природного газу з Каспійського моря і буде сприяти економічному розвитку каспійського регіону", говориться в повідомленні за підсумками підписання документа.
Edison Sp буде одержувати 80% газу із трубопроводу, інша частина піде грецької Depa SA.
Як пише The Wall Street Journal, Edison заявила в четвер, що вартість трубопроводу, яким газ буде надходити в Європейський союз через Туреччину та Грецію з Каспійське басейну, складе 400 млн євро проти очікуваних в грудні 350 млн євро. Ці витрати будуть розділені між італійською компанією та Depa.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас