Прибутки ОПЕК впали на третину через падіння долара — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прибутки ОПЕК впали на третину через падіння долара

Енергетика
215
Триваюче падіння курсу долара США привело до того, що реальні доходи провідних нафтовидобувних держав, включаючи членів ОПЕК, впали на третину. І долар, який все більше слабшає, не викликає в країн-членів нафтового картелю бажання знижувати ціни і збільшувати видобуток.
Про це повідомила лондонська газета Financial Times з посиланням на спеціальну доповідь, підготовлена аналітиками ОПЕК.
Хоча зараз ціни на нафту наближаються на світових ринках до історичних пікових показників, підрахунки фахівців ОПЕК свідчать про те, що при облік курсу долара що слабшає, реальні доходи країн ОПЕК у твердих цінах у нинішньому році падають.
У понеділок 23 липня впав до найнижчої позначки стосовно євро за весь історичний період - до 1.3844, і досяг 26-літнього мінімуму стосовно фунта стерлінгів- 2.06.
Обчислена при обліку курсової динаміки долара середня ціна бареля нафти ОПЕК становить зараз 43,6 доларів у порівнянні з 44,3 доларами на червень минулого року, передає ІТАР-ТАРС.
У результаті країни-нафтовиробники, які продають свою продукцію за долари США, зазнають великих втрат через позиції американської валюти на світових фінансових ринках. Це стосується не тільки членів ОПЕК, але й інших богатих нафтою країн, таких як Єгипет і Судан.
Так, у минулий понеділок був установлений новий історичний рекорд падіння курсу долара США стосовно євро, коли за один євро давали 1,3844 долара.
До цьому варто додати і додаткові труднощі і фінансові втрати нафтовидобувних країн, які викликані значним ростом обмінного курсу євро, англійського фунта й інших твердих валют. Як відзначає видання, у подібних умовах ОПЕК навряд чи відреагує на звучні зараз із боку США заклики збільшити виробництво нафти.
За матеріалами:
BIN
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас