Україна планує закупити 10 двоярусних потягів до Євро-2012 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна планує закупити 10 двоярусних потягів до Євро-2012

Казна та Політика
191
"Укрзалізниця" у рамках підготовки до чемпіонату Європи з футболу-2012 з наступного року планує придбати 2 двоярусні електропоїзди виробництва чеської компанії "Skoda Transportation s.r.o." Про це повідомив заступник Генерального директора "Укрзалізниці" Микола Сергієнко.
Як повідомили ЛІГАБізнесінформ у прес-службі "Укрзалізниці", за словами Сергієнко, перш ніж купувати дослідницькі зразки двоярусного електропоїзда, українські залізничники повинні розробити технічні вимоги до такого рухомого складу. "У цьому поїзді буде врахована і необхідна для України ширина шляху, і розташування сидінь у вагонах, прилади безпеки та інших технічних особливостей", - вказав заступник Гендиректора "Укрзалізниці". При цьому він підкреслив, що підприємство буде опиратися на досвід Чеських залізниць, які вже давно використають двоярусні електропоїзди для пасажирських перевезень.
За словами Сергієнко, після успішних випробувань на українських залізницях цих 2 електропоїздів з 2009 року планується закупити ще 8 таких поїздів.
Державна адміністрація залізничного транспорту "Укрзалізниця" була створена в грудні 1991 року і поєднує Донецькі, Львівські, Одеські, Південні, Південно-Західні та Придніпровську залізниці.
В Україні і Польщі буде проходити фінальна частина Євро-2012.
За матеріалами:
ЛігаБізнесІнформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас