В Азії ціни на нафту продовжують падати через фіксацію прибутку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Азії ціни на нафту продовжують падати через фіксацію прибутку

Енергетика
107
На торгах в Азії у вівторок ціни на нафту впали ще більше через фіксацію прибутку, оскільки ринок очікує збільшення запасів бензину в США.
До 11:01 за місцевим часом (03:01 за Гринвічем) Нью-Йоркські основні контракти на світлу нафту з поставкою у вересні подешевіли на 23 цента до рівня 74,66 дол. за барель. У понеділок наприкінці Нью-Йоркських торгів нафта цієї марки котирувалася на рівні 74,89 дол.
У п'ятницю попередні контракти на поставку в серпні подорожчали до 76,13 дол., що є найвищим рівнем з 9 серпня 2006 року. Вартість ф'ючерсів на сиру нафту марки Brent North Sea з поставкою у вересні впала на 14 центів до 76,72 дол.
Зростаючий попит, геополітична напруга та проблеми в інфраструктурі підняли ціни на нафту до рівнів, які останній раз спостерігалися рік тому, що у свою чергу залучило на ринок спекулянтів, які штовхають ціни ще вище. За останні кілька місяців вартість нафти в Нью-Йорку виросла на п'ять доларів, а в Лондоні – на сім.
Аналітики вважають, що спекулянти поспішають дістати прибуток через заяви ОПЕК про можливе підвищення квоти на виробництво нафти. Така велика кількість спекулянтів робить ринок уразливим і ціни можуть піти у зворотному напрямку. Зараз ринок чекає виходу в середу щотижневого звіту Міністерства енергетики США.
За матеріалами:
CSC
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас