Україні компенсують збитки від "фосфорної" аварії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україні компенсують збитки від "фосфорної" аварії

Казна та Політика
202
Якщо з'ясується, що аварія у Львівській області відбулася через порушення казахстанською стороною правил перевезень, то тоді казахстанська сторона компенсує збитки, і в України не буде до неї претензій. Про це повідомив генеральний директор "Укрзалізниці" Володимир Козак сьогодні на прес-конференції.
Як передає кореспондент ЛІГАБізнесінформ, Козак відзначив, що з боку відправника мало місце порушення правил перевезення хімічних вантажів, згідно яким при температурі повітря вище 40 градусів фосфор повинен бути залитий зверху 60 см води. Замірювання води в цистернах, які транспортувалися через Україну, показали, що рівень води там був від 27 до 30 см. "Але чи стало це порушення причиною аварії - повинна розібратися прокуратура", - відзначив він. Гендиректор "Укрзалізниці" також підкреслив, що за стан цистерн повинен відповідати відправник, а транзитер тільки перевіряє опломбування цистерн.
Відповідаючи на запитання, чи буде Україна висувати претензії до Казахстану, якщо буде встановлено, що причина аварії полягає саме в порушенні правил перевезень із боку відправника, Козак сказав: "Ми висунемо претензії, але якщо вони компенсують збитки не тільки залізниці, але й країні в цілому, питань ніяких не буде". За словами Козака, остаточний розмір збитку буде визначений після закінчення розслідування.
16 липня о 16:55 між селами Ожидів і Запомар”є Буського району Львівської області зійшли з колії 15 залізничних цистерн із жовтим фосфором, які рухалися у складі вантажного поїзда з Казахстану до Польщі. При розгерметизації спалахнуло 6 цистерн.
За матеріалами:
ЛігаБізнесІнформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас