Венесуела буде лідером у світового видобутку нафти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Венесуела буде лідером у світового видобутку нафти

Енергетика
154
Венесуела в 2009 році збирається посісти перше місце у світі за розвіданими та вилученими запасами нафти, які досягнуть 316 млрд барелів.
Про це заявив 18 липня віце-президент державної нафтогазової корпорації Petroleos de Venezuela Луїс Вьерма. Він відзначив, що в 2008 році планується завершити кількісну оцінку та міжнародну сертифікацію покладів важкої та надважкої нафти в басейні ріки Оріноко.
Дані, отримані в результаті пророблених робіт PDVSA разом з компаніями із Бразилії, Індії, Ірану, Росії та інших країн, дозволяють зробити висновок, що в найбільшому у світі нафтоносному поясі Оріноко, перебуває 235 млрд барелів вуглекислої сировини. Разом із уже сертифікованими родовищами розвідані запаси нафти Венесуели складуть 316 млрд. За цим показником Венесуела обійде Саудівську Аравію і зможе забезпечити рідкими вуглеводнями світові потреби протягом 20 років, відзначив віце-президент PDVSA.
Вьерма повідомив, що із загального обсягу в 3,2 барелів у день у басейні ріки Оріноко добувається 482 тис барелів важкої і надважкої нафти. Після націоналізації цих родовищ нафтовидобуток тут ведуть створені в червні 2007 року спільні підприємства ПДВСА із французькою корпорацією Total", норвезької Statoil, британської BP, американської Chevron. Найближчим часом цей показник буде доведений до 600 тис барелів. Розширення експлуатації родовищ нафтоносного пояса Оріноко планується після завершення розвідницьких і оцінних робіт. Очікується, що російський ЛУКОЙЛ створить із PDVSA спільне підприємство видобутку нафти на блоки Хунін-3.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас