Кабмін допоможе потерпілим від засухи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін допоможе потерпілим від засухи

Аграрний ринок
109
У середу Кабінет Міністрів України планує прийняти рішення щодо адресної допомоги потерпілим від посухи сільгоспвиробникам. Про це сьогодні повідомив Міністр економіки Анатолій Кінах.
За його словами, ці кошти допоможуть сільгоспвиробникам потерпілих від посухи областей підготуватися до осінніх польових робіт. Також Міністр відзначив, що збереження стабільної ситуації на зерновому ринку вимагає ряду регуляторних рішень. "Рішення, які ми приймаємо щодо зернового ринку, абсолютно відповідають нашим зобов'язанням перед СОТ (Світова організація торгівлі) і Європейським Союзом", - підкреслив він.
Кінах нагадав, що урядом введено обмеження на експорт зерна за допомогою квотування до 1 жовтня 2007 року. "У цей період саме повинні бути сформовані необхідні продовольчі запаси держави, створені всі параметри продовольчої безпеки до врожаю 2008 року", - пояснив він.
Нагадаємо, раніше Віце-прем'єр-міністр Віктор Слаута заявляв про ініціативу Кабміну компенсувати процентну ставку з короткотермінових і середньотермінових кредитів у національній валюті, які притягнуті підприємствами АПК, які постраждали внаслідок засухи цього року. Таке рішення прийняте у виконання постанови Кабінету Міністрів "Про негайні заходи із зменшення негативного впливу засухи та забезпечення формування ресурсів зерна врожаю 2007 року" від 4 червня 2007 року №794, у зв'язку з чим були схвалені зміни до Порядку використання в 2007 році коштів, передбачених у державному бюджеті для здійснення фінансової підтримки підприємств АПК.
Починаючи із другої декади травня в більшості регіонів переважала суха і аномально жарка погода. У квітні-травні поточного року в більшості регіонів не було атмосферних опадів протягом 40-50 днів, що привело до посухи в центральних і південних регіонах, значно знизило врожай озимих і ранніх ярових зернових. У зв'язку зі сформованою "надзвичайною ситуацією природного характеру" уряд прийняв постанову "Про негайні заходи щодо зменшення негативного впливу засухи і забезпеченню формування ресурсів зерна врожаю 2007 року".
Планується виділити 120 млн грн.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас